de smaakmaker

BEELDENPARK

De eerste stappen voor het beeldenpark Lelystad, het eindresultaat van een First International Sculpture Symposium, om het project van de grond te krijgen zijn inmiddels gezet. De kerngroep Realise-art (Anita de Harde en Amber Moet) heeft met de betrokken partijen Flowland, Omala en Holland Composites het contract getekend om het beeldenpark te gaan realiseren.

Vervolgens heeft het kernteam zich gestort op het vinden van het beste materiaal voor het maken van de beelden, welke uiteindelijk komen te staan op het Omala terrein bij vliegveld Lelystad. Omala zal dit terrein en de fundering van het eerste beeld, de smaakmaker, sponsoren aan dit project. De eerste stappen van het gehele project zullen draaien om dit eerste beeld ‘de smaakmaker’. Dit is het eerste beeld wat het visitekaartje voor het park zal zijn. Deze zal langs de A6 komen te staan.

Samen met Karin Senf is de kerngroep uitgekomen bij het materiaal composiet. Dit omdat het een stevig materiaal is, duurzaam, kan op één plek gemaakt worden en er komen geen kwalijke dampen bij kijken zoals dat zou zijn bij brons gieten. Het materiaal is overigens wel zo stevig en duurzaam als brons. Dit maakt het proces van het maken van de beelden zo milieubewust mogelijk.

Er is een voostel gedaan aan Holland Composites Industrials voor de smaakmaker. De materialen voor het betreffende beeld worden gesponsord door Holland Composites. Als tegenprestatie maakt Anita een beeld voor hun bedrijf. Holland Composites biedt het beeldenpark project veel medewerking bij het produceren van de smaakmaker. Voorheen is door beide partijen nog nooit een beeld van composiet gemaakt dus dit wordt een ware maar ook een realistische uitdaging.

Het kernteam krijgt verder begeleiding van Cultuur en Ondernemen bij de uitwerking van het projectplan.

Voor meer informatie bel 0320-256392, of stuur een e-mail.
Anita de Harde, yogadocente Anita de Harde, kunstenares

Anita is beeldend kunstenares (Gerrit Rietveldacademie) en is samen met Amber Moet (evenementenmanager) initiatiefneemster van het "International Sculpture Symposium Lelystad 2013".

CONTACT
HOME