CROWDFUNDING

Geef Lelystad meer bezieling

Sponsors gezocht voor monumentaal beeld langs de A6 bij entree Lelystad.

4-wheeldrivelady-inwording Zou u het leuk vinden als er een beeld zou staan aan het begin van Lelystad in plaats van alleen maar zakelijke gebouwen. Met name bij de zuidelijke entree kan een groot beeld het gebied een verassende aanblik meegeven en Lelystad daar meer bezieling geven.

Omdat ik dit best belangrijk vind ben ik daarom begonnen een 3 meter hoog beeld te maken waarvoor echter nog 10.000 Euro nodig is.De tijd dringt want ik wil het graag begin juni opleveren.

Iedereen die de entree van Lelystad een warm hart toedraagt en bij wil dragen aan een leuke binnenkomst wordt van harte uitgenodigd mee te sponsoren aan dit ludieke project. Het is een eigen initiatief zonder subsidie van gemeente Lelystad en provincie Flevoland. 4-wheeldrivelady-kleuren

Door een certificaat te kopen van 15, 25, 50, 100 of 150 euro, help je direct mee het beeld verder af te maken. Als je een certificaat in bezit hebt wordt je op de hoogte gehouden van de stand van zaken via een nieuwsbrief die je regelmatig per e-mail zal ontvangen. Zodra ik een winstgevende opdracht heb bestaat de mogelijkheid om het certificaat te laten uitbetalen met een bonus van 7% extra.

Neem om mee te doen contact op met Realise Art voor nadere details. Elk bedrag is welkom.

Alle certificaat houders zijn natuurlijk hartelijk welkom om bij de onthulling van het beeld aanwezig te zijn.

Hoe leuk is het, als u op de A6 rijdt en in de verte het beeld ziet staan, om tegen uw medepassagier te zeggen dat u daar ook nog aan meebetaald hebt.

Het beeld stelt een vrouw voor die in een yogahouding op wielen staat. Het symboliseert dynamiek, vooruitgang en stabiliteit. Bovendien vertegenwoordigd het de zachte en ronde vrouwelijke vormen als compensatie voor de hoekige bedrijfspanden bij de entree van Lelystad. Het kunstwerk kan een extra herkenningspunt worden voor het zuiden van Lelystad, naast bijvoorbeeld de zuil van Lely in het centrum en de hurkende man in het westen.

Historische achtergrond

Op mijn 59ste heb ik voor het eerst een groot beeld gemaakt. Het was voor mij superspannend omdat ik dit ook nog voor de eerste keer in het buitenland maakte. Een foto van een bronzen beeldje, wat ik speciaal had ontworpen, had ik naar China gestuurd. En tot mijn verbazing werd dat ontwerp uitgekozen en gehonoreerd met een bezoek aan Changchun, een miljoenenstad, waar ik dat beeldje in het groot mocht neerzetten.

Ik heb wel eerder beeldjes gemaakt en heb daar ook een opleiding voor gevolgd bij de Rietveld Academie, maar ik had er nooit veel mee gedaan. Omdat ik zo de smaak te pakken heb gekregen en het grote beeld ook was gelukt, had ik het idee opgevat om het ook in mijn eigen stad te maken, dat hiermee een soort zusterstad wordt van Changchun in China.

Het beeld kan de eerste stap betekenen naar een mogelijk beeldenpark bij vliegveld Lelystad in de nabije toekomst.

Anita de Harde, Lelystad ( 0320256392 / 0655843313 )
Beeldend kunstenares - www.anitadeharde.nl


CONTACT
HOME