Sponsor pakketten
voor beeld in de Larserpoort

GEEF LELYSTAD BEZIELING!

Tegenprestaties bij een bepaald sponsorbedrag:

 • 750 EURO
 • Teambuilding directie. Het gezamenlijk maken van een beeld.
 • 1500 EURO
 • Teambuilding met gezamenlijk kunstwerk maken voor 10 man, of schilderen voor het personeel voor halve dag, of beeldhouwen met uitleg over hoe ik het grote beeld heb gebouwd, of karikatuurtekenen.
 • 2500 EURO
 • Geschilderd portret met olieverf, of een ander schilderij, of een beeldje van brons.
 • 3500 EURO
 • Teambuilding voor 20 man, of schilderij, of beeld, of 10 relatiegeschenken in de vorm van 3-D prints van een miniatuurversie van de fourwheeldrivelady.
 • 5000 EURO
 • 20 beeldjes 3-D geprint + certificaten, in doosjes.
 • 10.000 EURO en hoger.
 • Schilderij met licht erin verwerkt, of beeld van acrylic one, of beeld van brons, of selectie uit de vorige aanbiedingen.

Iedere sponsor krijgt een vermelding in de nieuwsbrief. De pers zal op de hoogte worden gebracht welke sponsors hebben bijgedragen aan de totstandkoming van het beeld.

Bij elk sponsorpakket krijgt het bedrijf een foto van het beeld met: mede mogelijk gemaakt dankzij: bedrijfsnaam. Boven de 2.500 euro sponsoring zal de bedrijfsnaam worden vermeld op een naamplaat aan de zijkant van de sokkel van het beeld.

Overigens is het beeld fourwheeldrivelady te koop voor de kostprijs van 36.000 euro. Bij aanschaf zou de naam van het bedrijf ook de naam van het beeld kunnen worden.

GEEF LELYSTAD BEZIELING

De zuidelijke entree van Lelystad heeft bezieling nodig in de vorm van een kunstwerk. De gebouwen zijn zakelijk. Kleur en mooie vrouwelijke vormen zorgen voor een verbetering van de kwaliteit van het bedrijventerrein. De omgeving is dan prettig. Dit zorgt voor meer veiligheid. Ik vind dat een bedrijventerrein verrijkt zou moeten worden met kunst. Speelsheid in een zakelijke omgeving. Een beeld kan een herkenningspunt worden voor het bedrijventerrein en de stad. Als mensen zich prettig voelen in een omgeving werken ze er liever. Een beeld geeft gevoel in de omgeving, een emotie. Het beeld wat Anita de Harde, beeldend kunstenares, momenteel aan het maken is is zeer geschikt voor de Larserpoort. De vrouwenfiguur staat in een boog. Poort voor Lelystad – poort voor de Larserpoort. De vorm is open met ranke armen en benen. De wielen staan voor mobiliteit, vooruitgang.

Het wordt een markant beeld dat komt te staan in bedrijventerrein de Larserpoort. Het wordt een 3 meter hoog beeld en komt op een sokkel van 1 meter te staan, totaal dus 4 meter hoog. Het stelt een vrouw voor die in een yogahouding staat bovenop vier wielen. Het beeld heeft als titel fourwheeldrivelady. De vrouw staat voor mobiliteit, vooruitgang, soepelheid, innovatie en vooral vrijheid. Het beeld is gepland te worden geplaatst aan het begin van de Pascallaan. Deze plek is te zien vanaf de A6.

Wilt u zien hoe het beeld gemaakt wordt dan kunt met de kunstenares een afspraak maken om langs te komen in de loods van Mac3Park, Albert Einsteinweg 4. Bel Anita op 0655843313 om een afspraak te maken.

Volgens Anita zou elk bedrijventerrein eigenlijk een herkenningspunt moeten hebben bijvoorbeeld in de vorm van een groot kunstwerk dat te maken heeft met de naam. Dit beeld is in de vorm van een poort en past daarom goed bij de Larserpoort. De wielen van het beeld hebben een link met bedrijven zoals Giant, Donkervoort, MAK.

Dit beeld verwijst naar een beeldenpark, dat gepland staat op het OMALA terrein bij het vliegveld in Lelystad (zie beeldenpark).

Over dit beeldenpark dat het resultaat zal zijn van een te houden internationaal beeldhouwerssymposium is een projectplan geschreven door Anita de Harde en Amber Moet waar zij van Stichting Flowland een prijs voor hebben gekregen. In de commissie van aanbeveling voor het beeldenpark zitten o.a. Wethouder van cultuur Jop Fackeldey en Hajé de Jager van Hajé Restaurants.

De beeldend kunstenares

Anita de Harde, beeldend kunstenares uit Lelystad heeft onlangs Nederland vertegenwoordigd in China op een internationaal beeldhouwerssymposium waar ze namens de internationale groep beeldhouwers een openingsspeech mocht geven. Ze heeft daar een 3 meter hoog beeld gemaakt wat nu in brons gegoten is en daar in een beeldenpark staat.

Een soortgelijk beeld is ze nu hier aan het maken maar dan van acrylic one (een duurzame milieuvriendelijke polyester).

Onlangs mocht ze voor het stadhuis in Lelystad een 4 meter lang schilderij maken wat nu in de collegezaal hangt. Het is een bijzonder werk, daar er een ingebouwde LED verlichting is die geprogrammeerd kan worden in verschillende kleuren. Het licht schijnt via perspex raampjes naar buiten.

In 2007 nam Anita deel aan een internationale manifestatie voor eigentijdse kunst in Italië: de Florence Biënnale. Naar aanleiding van deze ervaring organiseerde Anita in 2009 in Den Haag een expositie van 25 ex-deelnemers aan deze Biennale.

Meer informatie over Anita zie www.anitadeharde.nl of wilt u sponsoren, neem met haarcontact op.

SPONSORLIJST

Op dit moment hebben onderstaande bedrijven diverse materialen / diensten voor het beeld gesponsord:

 • Van Campen Industries – Lelystad
 • Combulex B.V. – Vianen
 • Staalbouw B.V. – Lelystad
 • HARSCO B.V. – Velsen-Noord
 • ABC Hekwerk Oost – Heerde
 • Holland Composites Industrials B.V. – Lelystad
 • Mac3Park – Lelystad
 • OMALA – Lelystad
 • Stichting Flowland.